Warmtepompen

Hier zijn verschillende systemen mogelijk:

Lucht-lucht warmtepomp – Dit systeem bestaat uit een buitenunit en een binnenunit, warmte wordt uit de buitenlucht gehaald en naar binnen afgegeven. Met dit systeem kunt u ook actief koelen!

Lucht/water-warmtepomp – Vergelijkbaar met het bovenstaande systeem, maar het water in de woning wordt verwarmd of gekoeld in plaats van lucht. Typisch systeem voor vloerverwarming, 1 buitenunit en een binnenmodule aangesloten op het vloerverwarmingssysteem. In dit systeem is ook ruimte voor een boiler, maar dit raden wij doorgaans niet aan omdat de vloerverwarming niet meer actief is als er warmwaterproductie nodig is. Wij geven de voorkeur aan een aparte warmtepompboiler.

Lucht/water warmtepomp principe

Water/water-warmtepomp – ook wel geothermische warmtepomp genoemd. Hier pompen we via een lus water de grond in. De aarde heeft een constante temperatuur, de warmtepomp zal deze vervolgens verwarmen tot de gewenste temperatuur voor vloerverwarming. Let op, in de zomer maken wij altijd gebruik van het vloerkoelingssysteem om de bron niet uit te putten! In de zomer stuur je warmte de grond in voor gebruik in de winter.

Warmtepompboilers – Dit kan in één toestel of in split opstelling.

Alles in één hier zitten voorraad vat en warmtepomp zitten hier in één. Daar voorzien wij een luchttoevoer en afvoer naar buiten. Eventueel kan ook de luchttoevoer vanuit de berging komen voordeel is dan dat deze koeler zal worden.

Alles in één – luchtzijdige aansluitingen boven aan toestel

Bij een split-opstelling heb je slechts één tank binnen en de warmtepomp buiten. Het voordeel hiervan is ruimtebesparing en stiller binnen.

Voorraadvat binnen en een buitenunit
Ga naar de inhoud